Обележување на 2 Април-Светски ден на Аутизмот

Учениците од СОУ„ Гоце Делчев“ Валандово ќе го обележат 2 Април- Светски ден за подигање на свесноста за Аутизмот. Настанот е дел од активностите на Еразмус+ проектот „Исти сме иако на различен начин учиме„. Гости на настанот ќе бидат децата од Дневен центар Валандово, Центар Мајка Тереза Гевгелија и ТСК Ритам плус Валандово. Тие ќе ве изненадат со нивните рачни изработки и изведби.
Дојдете заеднички да соработуваме, да се дружиме и информираме. Задно можеме се!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *