Посета на Романија

Ученици и наставници од СОУ „Гоце Делчев“ Валандово во периодот од 02-11 март беа во посета на Романија. Целта на посетата беше соработка помеѓу партнер училиштата од Македонија, Бугарија, Романија, Полска и Литванија преку Проект од Еразмус + програмата.
СОУ „Гоце Делчев“ Валандово е носител на проектот „Исти сме иако на различен начин учиме“ кој ќе се реализира оваа и следната учебна година-2018- 2020. Учениците и наставниците преку најразлични работилници ќе ја разработат темата Аутизам, заеднички ќе учат, соработуваат и разменат искуства.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *