22 март – Ден на водата

На иницијатива на Меѓународната асоцијација на вода и УНЕСКО во1993 година, во многу земји во светот 22 Март е прогласен за Ден на водата. Годинава и нашето училиште преку Еко одборот се вклучи во одбележување на овој ден преку целодневна активност. Беа истакнати факти и цитати за водата и нејзиното штедење и заштита, како и мерни инструменти за водата.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *