Back

Порака од директорот

“Welcome to our website. I am honored to be the new president of Eduma University. I have been entrusted with continuing the academic excellence of this university and enriching the quality of student life.”

Идеите вреди
да се споделуваат

Во училиштето се реализираат наставни планови за гимназиско и стручно образование.

Од стручното образование застапени се секторите: Земјоделство, рибарство и ветеринарство со квалификациите – агротехничар и техничар за фитомедицина, сектор Машинство со квалификација- техничар за компјутерско управување и сектор Здравство и социјална заштита квалификација- дентален асистент.

СОУ „Гоце Делчев“ – Валандово

КРЕИРАЈ ИДНИНА ДЕНЕС

Ја креираме иднината заедно

Секции

Уметност

Секции од различни уметности на кои земаат учество повеќето од учениците.
ВИДИ ПОВЕЌЕ

Спорт

Спортски секции и активности во училиштето под менторство на наставници.
ВИДИ ПОВЕЌЕ

Култура

Културни активности од најзначајни области на културниот живот.
ВИДИ ПОВЕЌЕ

Наши Партнери

Актуелни новости

28 ноември, 2023
Втора награда на XLV Школа „Млади физичари“

Ученици од СОУ„ Гоце Делчев“ учествуваа на XLV Школа „Млади физичари“преку организација...

Read More
2 ноември, 2023
СОУ „Гоце Делчев“ од Валандово – Лидер меѓу училиштата во 3Д печатењето

СОУ „Гоце Делчев“ од Валандово – Лидер меѓу училиштата во 3Д печатењето...

Read More
2 ноември, 2023
Бесплатни курсеви по англиски, германски и курс за програмирање

 Учениците од СОУ „Гоце Делчев“ Валандово имаат можност да посетат дополнителни вонучилишни активности....

Read More

Галерија

2023

Проект Меѓуетничка интеграција во образованието (МИО)

2023

Малку поинаков празник: Целата гордост на наставникот е во учениците, во растот на семето посеано од него.

2023

Рагионален натпревар по музичка уметност

2023

Можностите за 3Д печатење стануваат подостапни

Алумни

Вашето искуство не запира со матурирањето.

Pierre Hackett
Bachelor of Business / MBA
"Pierre is a Fullbright Scholar working to drive change within indigenous communities."
Leah Steven
Master of Nutrition and Dietetics
"Leah is the founder, leader and manager of the most successful private practice dietetic company across American."
Victor Hansen
Bachelor of Information Technology
"Tyson is a serial entrepreneur taking his passion projects and turning them into successful businesses."

Зошто сме Ваш избор?

Изборот прави разлика.

01

100% од нашите учченици се вработуваат по завршување.

02

Учење базирано на проекти и можност за практична работа.

03

Можности за трансфер на врвни технолошки академии.

Our World University Rankings

We've achieved an enviable reputation for research and teaching excellence.

3rd

Nature Index Young University Rankings

2nd

Times Higher Education Young University Ranking

3rd

Best Global Universities in Asia - US News and World Report

5th

Times Higher Education Asia University Ranking

19th

QS World University Rankings

3rd

QS Asia University Rankings

33rd

US News and World Report Best Global University Rankings

46th

Times Higher Education World University Rankings

10th

QS World’s Most Photogenic Universities

Секодневни активности

Градење енергична заедница на креативни и остварени луѓе.

Zastita_pozari_crven_krst
Успешно спроведена обука за здравствена и противпожарна заштита.
Ученички прашања
Seminar_Rabotilnica
Учество на семинари, работилници и стекнување на вештини.
Ученички прашања
Sport1
Учество на спортски активности и стекнување здрави навики.
Ученички прашања